Sugen på nåt gott i helgen? Bananbröd är enkelt att baka och smidigt att ha färdigt i bitar i frysen. Perfekt som ett extra mumsigt mellis att bjuda barnen på eller ha med i väskan och äta innan träningen. Bananbrödet kan du också äta under träningspasset om du till exempel kör ett långt pass på cykel, istället för en bar eller liknande. Bananbrödet ger en bra mättnadskänsla utan att kännas för tung i magen. 

 

Bananbröd

3 mogna bananer

3 ägg

3 msk honung

0,5 tsk vaniljpulver

3 msk naturell yoghurt eller valfri mjölk

4 dl mandelmjöl

1 dl havregryn (mixade till mjöl)

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 gr nötter t.ex. pecannötter eller pistagenötter

Smaksättning 1: 50 gr mörk choklad (hackad)

Smaksättning 2: 1 tsk kanel, 0,5 tsk kardeumma, 0,5 tsk ingefära

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform. Mosa eller mixa sönder bananerna. Vispa ägg, honung och vaniljpulver fluffigt, vänd ner yoghurt/mjölk. Hacka nötterna grovt. Blanda mandelmjöl, havremjöl, bakpulver, salt och nötter. Vänd ner de torra ingredinserna i äggfluffet. Smaksätt med variant 1 eller 2. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna på galler innan du skär upp den i bitar.