Förra veckan började vegetariskt och nu fortsätter jag med det. Den här quinoasalladen är både god och matig. Quinoa är supergott tycker jag. Det är ett frö från en ört som är väldigt nyttigt med tanke på att det både är rikt på proteiner och mineraler. Den här salladen är god som den är, eller som ett tillbehör. Vill du ha din sallad matigare, blanda ner en burk kräftstjärtar eller räkor. Om du inte blandar i de gröna bladen i quinoasalladen utan serverar dem bredvid, så har du en fin sallad även dagen efter. Perfekt att ha i din matlåda. 

Meet free monday - one day a week can make a world of difference!

 

Quinoasallad med avokado och bönor (2 port.)

1 dl röd quinoa

250 gr cocktailtomater

1 avokado

1 liten rödlök

1 liten burk svarta bönor

6 st torkade aprikoser

0,5 dl pekan- eller valnötter

1 lime (saften)

2 msk olivolja

Salt, svartpeppar och chiliflakes

Några nävar gröna salladsblad som spenat, ruccola eller maché

Koka quinoan enligt anvisning på paketet och spola den sedan kall. Blanda limejuicen och olivoljan, smaka av med salt, peppar och chili. Häll dressingen över quinoan. Dela tomaterna och skär avokadon i bitar. Strimla rödlöken tunt. Skölj bönorna i kallt vatten. Hacka aprikoserna och grovhacka nötterna. Blanda allt!