Mer vego till vardags! I fredags var jag på tjejkväll med de bästa Matbubblarna och temat för kvällen var vegetariskt. Alltid lika kul med ny receptinspiration, för vem vill inte äta mer vegetariskt? Receptet på den här lasagnen kommer från Ellas kompis Hanna och den var verkligen smarrig. Vi använde svarta belugalinser och det blev väldigt bra, de är tuggiga och fina i konsistensen. Det här receptet blir en stor form som räcker till många. 

 

Spenat- och getostlasagne

16-20 lasagneplattor

2 dl beluga- eller puylinser

Koka linserna enligt förpackningen, gärna med lite buljong.

 

Tomatsås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 burkar krossade tomater

Salt, svartpeppar och basilika

 

Spenat-getostsås

4 dl lätt creme fraiche

175 gr getost

2 krm riven muskotnöt

250 gr spenat

Salt och svartpeppar

Ev. riven ost på toppen

Smörj en ugnsfast form. Häll hälften av tomatsås i bottnen. Varva sedan lasagneplattor och spenat-getostsås. Efter det sista lagret, lägg på de kokta linserna och toppa med resten av tomatsåsen. Avsluta eventuellt med riven ost. Ställ in lasagnen i 175-200 grader i ca 30 minuter.

Låt lasagnen vila en liten stund, så den sätter sig, före servering. Servera med en fräsch sallad!