Här kommer en middagsfavorit i repris!

Laxtaco med tillbehör är verkligen gott och brukar uppskattas av de flesta.. Jag serverar den marinerade laxen med salsan, guacamole samt massor av sköna, gröna blad och fint hackad gurka i mjuka tortillabröd. 

 

Laxtaco med ananassalsa och guacamole

600 gr laxfilé 

Marinad:

3 msk olivolja

1 pressad lime

1 vitlöksklyfta

1 tsk koriander

1 tsk spiskummin

0,5 tsk chiliflakes

0,5 tsk salt

Skär laxen i kuber. Blanda marinaden och rör ner laxkuberna. Låt gärna stå en liten stund. Gör under tiden ananassalsan och guacamolen.

Precis innan servering: fräs laxen i en het stekpanna 3-4 minuter, passa laxen noga så att den inte blir torr och tråkig.

 

Ananassalsa

0,5 färsk ananas

1 rödlök

150 gr cocktailtomater

1 lime

1 kruka koriander

1 röd chili

1 msk honung

1 msk raps- eller olivolja

Flingsalt

Hacka ananasen i bitar och fräs den eventuellt några minuter i oljan, ställ åt sidan. Hacka rödlöken, cocktailtomaterna, chilin och koriandern, lägg i en skål. Blanda ihop pressad lime, honung och lite salt, häll sedan över blandningen. Tillsätt ananasen och smaka av. 

 

Guacamole

2 mogna avokado

0,5 lime

0,5 dl tjock yoghurt

Cayennepeppar, svartpeppar och flingsalt

Ev. 1 vitlöksklyfta

Dela avokadon och gröp ut köttet, lägg i en liten bunke. Mixa med stavmixer tills det är slätt. Tillsätt yoghurten och smaka av med lime, ev. vitlök och kryddor.