I dessa tider när många vill äta mer proteiner, är det lätt att stirra sig blind på proteiner som kommer från djurriket och glömma bort att det finns massor av nyttiga proteiner i växtriket. Linser, ärtor och bönor borde vi definitivt äta mer utav. Om vi tar bönor till exempel, så mättar de bra tack vare massor av hälsosamma fibrer och proteiner. De hjälper även till att hålla blodsockret på en stabil nivå och kan sänka blodfetterna. Så varför inte smyga ner lite bönor i din smoothie nästa gång?

 

SMOOTHIE MED BÄR & BÖNOR (2 port.)

1 dl naturell yoghurt eller kvarg

1 dl kokta vita bönor

0,5-1 banan

100 gr frusna blåbär eller hallon

100 gr frusen mango

1 färskpressad apelsin eller 1 dl apelsinjuice

1 msk citronsaft 

Eventuellt kallt vatten eller is

Skölj bönorna i kallt vatten. Mixa samman allt till en slät smoothie och häll upp i glas. Späd eventuellt med vatten eller is till önskad konsistens. Njut sedan av din goda smoothie!