Havre är ju ett fantastiskt sädesslag som innehåller massor av nyttiga, lösliga fibrer i form av betaglukaner. Dessa fibrer hjälper till att sänka det onda LDL-kolesterolet och håller blodsockret stabilt. Så havre är ju med andra ord en perfekt start på dagen.

Overnight oats är en kall havregrynsgröt som är mycket godare än det låter. Det är otroligt enkelt att blanda ihop sin lilla gröt på kvällen, hälla den i en fin burk och sedan bara toppa den på morgonen med godsaker som härliga antixodantrika bär och lite nötter, mandel och frön. Perfekt att mumsa i sig som frukost eller som ett stadigt mellanmål. 

 

Overnight oats

2 dl mjölk (gärna mandel, kokos- eller havremjölk)

1 dl havregryn

1 msk havrekli

1,5 msk chiafrön eller gula linfrön

Eventuellt kanel, kardemumma eller lite vaniljpulver.

Blanda allt och låt stå över natten eller åtminstone 4-5 timmar. 

Toppa med massor av bär och lite nötter, mandel eller frön.