Kyckling är perfekt vardagsmat och vilket barn gillar inte Chicken Nuggets? Här är en variant med kyckling som dubbelpaneras och avslutas i panko och parmesan. Jag lagade den här rätten häromdagen till fem påsklovslediga, hungriga grabbar och två vuxna . Till mig själv och min vän serverade jag kycklingen med en färgsprakande grynsallad och barnens fick efter eget önskemål pasta pesto till. Tänker mig att kycklingen även är god med rostade rotfrukter och kall yoghurtsås eller nästan vad som helst. Parmesankycklingen fick högt betyg av alla grabbarna och var försvinnande god!

 

Krispig parmesankyckling 4 port.

500 gr kycklingfilé eller kycklinginnerfilé

1 dl mjöl

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 ägg

1 dl panko ströbröd

2 dl riven parmesanost

Dela kycklingen på längden. Blanda mjöl, salt och svartpeppar på en djup tallrik. Blanda panko och parmesan på en andra djup tallrik. Knäck ägget på en tredje djup tallrik. Rulla kycklingbitarna i mjölblandningen, doppa dem sedan i det uppvispade ägget och sist i parmesan- och ströbrödsblandningen.

Stek kycklingarna i hälften olivolja och hälften smör tills de är gyllenbruna. Avsluta dem sedan i ugnen på 125 grader tills de är klara.