Jag älskar citron så i år får min sill till påsk smak av denna härliga citrus tillsammans med lite lime och purjolök. så här kommer mitt bidrag till årets påskbord, sill med citron och lime. 

 

Påsksill med citron och lime

1 pkt 5-minuterssill

0,5 dl ättikssprit

1 dl socker

1 dl vatten

1 citron (= saft + 1 msk skalsstrimlor)

0,5 lime (= saft + 0,5 msk skalsstrimlor)

12 svartpepparkorn

2 stjärnanis

1 bit purjolök

Koka upp ättikssprit, socker och vatten, låt svalna helt. Tvätta citronen och limen, skala försiktigt bort lite skal från vardera citrus, strimla det fint och lägg åt sidan. Pressa citronen och limen och tillsätt detta samt pepparkorn och stjärnanis till ättikslagen. Tvätta purjon noga och strimla den fint. Varva sill, purjolök och citrusskal i en liten glasburk. Häll över den kalla lagen och låt stå i minst några timmar men gärna ett dygn.

Garnera sillen med tunna citron- och limeklyftor vid servering.