Igår körde jag hårt med de påsklovslediga barnen. Vi började med 1,5 timme på Bootkampen och beachplanerna vid Växjösjön, en riktigt bra start på en aktiv dag. När två av killarna sedan ville baka själva, så fick de såklart göra det och valde då klassiska syltgrottor. Det blev massor av små fina mördegskakor, varsamt rullade, hålade och fyllda med mormors godaste skogshallonsylt. 

 

Mumsiga möra hallongrottor

200 gr smör

1 dl socker

0,5 tsk vaniljpulver

4,5 dl vetemjöl (vetemjöl och mandelmjöl)

1 tsk bakpulver

1 äggula

Ca 1 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljpulver tills det är lite fluffigt. Rör ner vetemjöl och bakpulver, tillsätt äggulan och blanda ihop till en smidig deg. Rulla små bollar. Lägg bollarna små kakformar, tryck ett hål i mitten och lägg i en klick sylt.

Grädda syltgrottorna i 12-15 minuter