Västerbotten- och pepparrostsill är en av mina absoluta favoritsillar som jag tycker passar både till jul, påsk och midsommar. Nu till påsk väljer att tillsätta lite små tärningar av syrligt grönt äpple, det blir krispigt och fräscht. Så varsågod, favorit i repris :)

 

KRÄMIG VÄSTERBOTTEN- OCH PEPPARROTSSILL

1 ask 5- minuters sill hela filéer (ca 200 gr avrunnen sill)

1 dl turkisk yoghurt eller cremé fraiche

0,5 dl majonnäs

100 gr riven Västerbottenost

1 msk Dijonsenap

1 msk riven pepparrot

Ev. 1 syrligt grönt äpple

Salt och svartpeppar

Häll av sillen noga och skär filéerna i fina bitar. Om du vill, skala och tärna äpplet fint. Blanda ihop yogurt/creme fraîche med majonnäs, ost, dijonsenap samt nyriven pepparrot och fina små äppeltärningar. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner sillbitarna och blanda försiktigt. Häll sillen på rena glasburkar och ställ i kylen, minst ett par timmar men gärna längre.

Tips: Pepparroten tappar stinget fort så toppa gärna sillen med nyriven pepparrot vid servering.