Jag har alltid massor av mat i min frys och det händer att jag glömmer bort vad som finns där. Så förra helgen rotade jag runt och hittade jag ett finfin innanlår från oxen som betat gräs på mina föräldrars grannars åkrarna. Vilket fynd! Den tog jag upp, brynte i en klick smör, saltade och pepprade rejält och tillagade den sedan på låg temperatur i ugnen. Resultat blev kanonbra, som det blir när man hanterar en högklassig råvara på rätt sätt. Till mitt lågtempade nötkött serverade jag rostade grönsaker och ädelosttopping, mums!

Rostade grönsaker med sallad och ädelosttopping 

1 zucchini

1 rödlök

1 paprika

6 potatisar

12 cocktailtomater

Skär zucchini, rödköl, paprika och potatis i klyftor. Ringla över olivolja och salt och svartpeppar. Baka i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader, tillsätt tomaterna när ca 10 minuter återstår. Låt grönsakerna svalna något. 

 

100 gr mixad sallad

6 färska dadlar

2 msk rostade pinjenötter

Balsamico creme

Varva salladsbladen med ljumma, rostade grönsaker och hackade dadlar. Strö över pinjenötterna och ringla över balsamicon.

 

Ädelosttopping

100 gr ädelost

2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche

Salt och svartpeppar

Smula ner ädelosten i yoghurten, smaka av med salt och svartpeppar.