Min yngste son älskar keso, på mackan, som den är naturell direkt ur burken, eller som tillbehör till vanliga pannkakor eller bananplättar. Häromdagen hade han en diskussion med två av sina kompisar vid mellisbordet om huruvida mozzarella eller keso var godast. Han själv röstade på keso. Och jag gillar verkligen också keso men tycker att buffelmozzarella helt klart är strået vassare. 

Det här är ett gott stadigt mellis eller till frukost. Bananplättarna funkar även att äta kalla dagen efter om det blir några kvar. 

 

Bananplättar med keso och bär 6-8 st

2 ägg

1 banan

ev. 2 msk havregryn eller havrekli

Lite salt

Stekning: smör, raps- eller kokosolja

Mosa bananen och blanda med äggen, lite salt och ev. havre. Stek plättarna gyllenbruna på medelvärme och servera med en t.ex keso eller kvarg, goda bär och gärna lite hackade nötter på toppen.